Maximizați eficiența operațiunilor logistice

2022 aduce în portofoliul Multitech cea mai avansată linie de roboți mobili autonomi (AMR), produși de compania daneză Mobile Industrial Robots (MiR).

Roboții autonomi MiR oferă acum noi posibilități pentru automatizarea sarcinilor, colaborativi și siguri gestionează rapid, ușor și rentabil logistica internă. Funcționalitățile sunt extrem de diverse, iar programarea acestora, atât pentru reconfigurarea sarcinilor cât și pentru startul inițial, este mijlocită de o interfața software ce nu necesită cunoștințe de programare sau un training extensiv. Roboții nu au nevoie de setarea unor rute fixe, fiind dotați cu numeroși senzori ce îi ajută să învețe pe parcursul funcționării; aceștia identifică obstacole, modificări ale spațiului și pot încetini sau chiar opri în proximitatea oamenilor. Operațiunile logistice cu roboții MiR sunt cât se poate de sigure, aceștia pot muta orice, de la piese mai mici la încărcături grele și paleți cu sarcini utile ce variază între 100 și 1350 kg.

„Este încă un pas ferm spre alinierea industriei românești la ceea ce nu mai este o tendință: industria 4.0. Cunoaștem provocările curente ale clienților noștri; soluțiile tehnologice autonome s-au transformat, începând cu anul 2020, din planuri de viitor – în reală necesitate cu acțiune imediată. Redistribuirea personalului către sarcini mai complexe, cu valoarea mai mare, este esențială în menținerea rentabilității, iar tehnologiile inteligente nu mai sunt specifice doar industriilor cu resurse puternice.” – spune Melinda Török, Managing Partner Multitech Industrial SRL.

Companiile văd un impact imediat asupra capacității lor de a procesa stocurile mai rapid și de a reduce costurile de manipulare a materialelor pentru a obține o rentabilitate rapidă a investiției în roboții mobili – adesea, în mai puțin de 24 luni.

Dincolo de destinația industrială, roboții pot prelua roluri și în domenii total dierite: Transportul materialelor sterile de unică folosință, a deșeurilor periculoase din spitale și clinici sau dezinfecția spațiilor fără intervenție umană. Caracterul modular permite accesorizarea roboților și transformarea acestora într-un real sprijin pentru nenumărate sarcini.

Cum funcționează roboții mobili autonomi MiR?

Apăsați aici pentru gama de roboți MiR.

Despre Multitech
De peste 14 ani Multitech oferă echipamente, consumabile și soluții specifice industriilor producătoare de la cele mai importante branduri la nivel mondial din domeniile de marcare, etichetare și automatizare. Cu sediul central la Brașov și puncte de prezență în București și alte 7 orașe, soluțiile tehnologice Multitech sprijină și optimizează procesele de producție a sute de companii din România.

Despre Mobile Industrial Robots (MiR)
Mari producători multinaționali și centre logistice, împreună cu mai multe spitale din întreaga lume, au instalat deja roboții inovatori ai MiR. Fondată și condusă de profesioniști cu experiență din industria robotică daneză, MiR are sediul în Odense, Danemarca.