Noi sisteme de marcare cu laser Videojet

Videojet lansează noi sisteme de marcare cu laser concepute pentru marcare precisă, permanentă și integrare ușoară. Noua serie de laser CO2 Videojet 3350 cu putere de 30W oferă flexibilitate sporită pentru a se adapta rapid la nevoile de producție în schimbare.

CHICAGO – 14 iunie 2023 – Ca răspuns la cerințele producătorilor pentru soluții de marcare cu laser de înaltă performanță, Videojet Technologies, lider global în soluții de marcare și imprimare, a adăugat în gama sa noi lasere CO2: Videojet 3350 și Videojet 3350 Smart Focus de 30 de wați. Laserele sunt concepute pentru a marca coduri clare și complexe la viteze mari pentru industria alimentară, a băuturilor, cosmetică, farmaceutică, de ambalare și de extrudare. Ambele sisteme oferă fonturi, coduri și opțiuni grafice practic nelimitate.

Producătorii care marchează produse și ambalaje de diferite dimensiuni și care efectuează schimbări frecvente de produs necesită sisteme flexibile de marcare pentru a menține liniile de producție să funcționeze eficient. Noul cap de marcare flexibil al laserului Videojet 3350 include 32 de opțiuni standard de livrare a fasciculului, în timp ce capul de marcare al laserului 3350 Smart Focus oferă o rotație de la 0° la 90° fără a fi nevoie de piese suplimentare.

Laserul avansat 3350 Smart Focus este echipat cu capacități de focalizare automată de ultimă oră și marcare dinamică pentru schimbarea ușoară a produsului fără a mișca laserul. Opțiunea de focalizare inteligentă permite marcarea pe mai multe niveluri cu beneficiul unei distanțe focale reglabile automat, corecție uniformă a câmpului plat, un detector de focalizare a fasciculului pilot și un mod de gamă/dimensiune flexibil. Aceste caracteristici ajută la reducerea erorilor operatorului, la îmbunătățirea calității marcajului și la creșterea timpului de funcționare.

„Știm că producătorii se confruntă cu provocări de producție noi și în continuă schimbare și au nevoie de lasere de înaltă performanță pentru a-și satisface cerințele de producție în creștere”, a declarat Letizia Caselle, Director al Business Unit Videojet. „Cu caracteristicile inovatoare ale noului sistem laser 3350 CO2 Smart Focus, utilizatorii pot acum marca produse de diferite dimensiuni sau pe mai multe niveluri pe același produs, fără a fi nevoie să ajusteze laserul. Mai puține ajustări manuale au ca rezultat mai mult timp de funcționare și un randament mai mare pentru mediile de producție de astăzi.”

Ambele lasere noi din seria Videojet 3350 oferă capabilități de marcare de mare viteză pentru a imprima text, coduri de bare, grafice și alte informații la viteze de până la 2.000 de caractere pe secundă. Capul de marcare de înaltă rezoluție oferă coduri permanente de înaltă calitate pentru a sprijini trasabilitatea produsului și combaterea contrafacerii.

Varietatea de lentile oferite cu laserele din seria 3350 oferă una dintre cele mai mari zone de marcare din industrie. Mai multe capete de marcare și lungimi de undă oferă flexibilitatea de a codifica o gamă largă de materiale, inclusiv materiale plastice, lemn, sticlă, ceramică și metale acoperite.

Sistemele laser sunt proiectate pentru a ajuta utilizatorii să-și atingă obiectivele Industry 4.0 cu conexiuni Wi-Fi și celulare încorporate care ajută la minimizarea sarcinii de lucru IT și la reducerea costurilor de conectare a echipamentelor la o rețea. Găzduite într-o cutie de acces, conexiunile Wi-Fi și celulare permit actualizări ușoare de software și mai puține interacțiuni, îmbunătățind în același timp eficiența generală a echipamentului cu disponibilitatea mai multor informații de producție.

„Conexiunile Wi-Fi și celulare integrate oferă modalități simple și sigure pentru utilizatori de a comunica și de a colecta date de la sistemele de marcare cu laser 3350”, a spus Caselle. „Videojet a proiectat aceste lasere „nascute digitale” cu opțiuni de conectivitate încorporate pentru a oferi soluții de marcare puternice, fiabile și ușor de utilizat, care sunt potrivite pentru bunuri ambalate de consum și linii de producție industrială.”

Interfața de control de la distanță include un server web care permite utilizatorilor să acceseze laserele prin intermediul browserelor web acceptate de pe computerele gazdă. Serviciul opțional VideojetConnect™ la distanță permite atât Videojet, cât și tehnicienilor interni să monitorizeze starea unui laser, să depaneze problemele și să îmbunătățească performanța pe termen lung.

Despre Videojet:

Videojet Technologies este lider mondial pe piața de identificare a produselor, oferind echipamente de imprimare și marcare, fluide specifice și servicii conexe pentru ciclul de viață al produsului. Scopul companiei este de a colabora cu clienții din industriile de bunuri de larg consum, farmaceutice și industriale pentru a-și îmbunătăți productivitatea, pentru a-și proteja și dezvolta mărcile și pentru a rămâne în avans față de tendințele și reglementările din industrie. Cu experți în aplicații pentru clienți și lider în tehnologie în jet de cerneală continuu (CIJ), jet termic cu jet de cerneală (TIJ), marcare laser, transfer termic (TTO), și etichetare, Videojet are peste 400.000 de imprimante instalate în întreaga lume. Clienții se bazează pe produsele Videojet pentru a imprima pe peste zece miliarde de produse zilnic.