Asigurați sănătatea angajaților și funcționarea liniilor de producție

În timp ce pandemia COVID-19 a atras atenția asupra protecției sanitare a angajaților, filtrarea de praf și fum poate produce, de asemenea, câștiguri substanțiale, deseori neluate în considerare.

Împreună cu BOFA, liderul mondial în sisteme de filtrare, îndemnăm toți producătorii să efectueze o verificare a liniilor de producție și a stării de sănătate a personalului, pentru a minimiza riscul unei contaminări cu fum sau praf, ce poate duce la perioade de nefuncționare neplanificate costisitoare.

Tehnologia BOFA are capacitatea de a elimina 99,997% din contaminanții aerieni generați la prelucrarea cu laser și ajută la protejarea mediului de lucru. De asemenea, poate contribui semnificativ la menținerea echipamentelor în condiții optime – creând un scenariu de „win-win” pentru producători.

Cercetările BOFA arată că un sistem eficient de filtrare a fumului și a prafului va ajuta la:

  • Reducerea contaminării cu praf și particule
  • Protejarea echipamentelor sensibile, cum ar fi optica laser, senzori, dispozitivele de măsurare, etc.
  • Reducerea riscului de supraîncălzire sau incendiu
  • Îmbunătățirea calității produsului finit
  • Reducerea frecării și eroziunii rulmenților, a motoarelor și a căilor de rulare
  • Reducerea uzurii generale a echipamentelor
  • Îndepărtarea contaminanților și mirosurilor

„Particulele emise în timpul procării laser pot ateriza pe optica sensibilă, cauzând puncte fierbinți care deteriorează suprafața, ducând la costuri și timpi de nefuncționare, astfel încât obținerea unor sisteme de filtrare configurate corect este vitală atunci când vine vorba de productivitate”, spune Josh Evans, inginer de aplicații al BOFA.

Fără filtrare adecvată, particulele pot difuza și dispersa fasciculul, ceea ce va avea un efect dăunător asupra performanței și ar putea avea ca rezultat o calitate slabă a produsului și rebuturi costisitoare. În plus, atunci când materiile străine nu sunt extrase corect, acestea pot fi depozitate pe componente și echipamente critice pentru proces, rezultând în perioade de nefuncționare neplanificate, reparații costisitoare și / sau înlocuirea echipamentelor scumpe.

„Odată cu presiunea economică cauzată de pandemia COVID-19, probabil că nu a existat un moment mai important pentru companii pentru a-și optimiza rentabilitatea investiției”, spune Evans. „Mesajul adresat producătorilor este de a iniția controale regulate de sănătate pentru filtrarea fumului și a prafului, pentru a se asigura că sistemele lor nu numai că mențin oamenii în siguranță, ci contribuie la obținerea unui rezultat optim al afacerii.”

Timpii de nefuncționare neplanificate pot crea ravagii în producție și pot afecta relațiile cu clienții. Un sistem de filtrare eficien de la BOFA ajută operatorii să mențină productivitatea prin funcții precum monitorizarea independentă a stării filtrelor și diagnoza de la distanță, ceea ce va duce la o eficiență îmbunătățită și la un cost global de proprietate mai mic.

Și deoarece tehnologia BOFA este portabilă, captează la sursă orice particule potențial dăunătoare din aer în sistemul său de filtrare în trei etape, returnând aer curat în spațiul de producție. Un sistem centralizat fix nu este doar inflexibil, ci poate avea un impact negativ asupra mediului înconjurător prin aerisirea contaminanților nocivi direct în atmosferă și creșterea costurilor de încălzire a clădirilor.

Contactați-ne pentru soluția potrivită de filtrare, în funcție de aplicația dvs.