MiR și AutoGuide se unesc pentru a simplifica automatizarea logisticii interne

Sub numele de Mobile Industrial Robots (MiR), cele două companii devin un singur furnizor de roboți mobili autonomi (AMR = Automated Mobile Robots), accelerând dezvoltarea tehnologiei și leadership-ul la nivel global.

Companiile Mobile Industrial Robots (MiR) și AutoGuide Mobile Robots au fuzionat pentru a deveni un singur furnizor de roboți mobili autonomi (AMR), unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere în automatizare în prezent. La sfârșitul lunii Septembrie, compania integrată a devenit oficial cunoscută sub numele de Mobile Industrial Robots (MiR), iar directorul de lungă durată al Teradyne, Walter Vahey, a preluat conducerea ca președinte. Sediul central va fi în Odense, Danemarca, unde MiR și-a gestionat operațiunile globale de la lansarea sa în 2013.

MiR dezvoltă și comercializează roboți mobili siguri și colaborativi care pot gestiona rapid, ușor și rentabil logistica internă, eliberând angajații să efectueze activități de valoare mai mare. Înainte de fuziune, MiR a oferit o gamă largă de AMR-uri capabile să transporte încărcături utile și paleți de până la 1350 kg. Prin combinarea cu AutoGuide, portofoliul se va extinde pentru a include tractoare și stivuitoare AMR cu sarcină utilă mare, care vor funcționa pe software-ul MiRFleet.

Potrivit domnului Vahey, care a condus achiziționarea MiR de către Teradyne în 2018 și AutoGuide un an mai târziu, clienții de pe piața globală de logistică internă solicită o linie completă de produse AMR care să cuprindă vehicule cu sarcină utilă mică, medie și mare pentru a automatiza transportul de materiale pe tot parcursul lanțului logistic. „Prin unirea forțelor, vom îndeplini în mod unic nevoia clienților noștri de automatizare a logisticii interne, de la un singur furnizor care oferă AMR-uri ușor de implementat, fiabile și scalabile, cu software comun de gestionare a flotei”, a spus el.

Ca parte a Teradyne, aceste două companii au lucrat deja împreună pentru a dezvolta o metodă pentru ca AMR-urile lor să funcționeze pe același software de gestionare a flotei. „Această colaborare strânsă a accelerat fuziunea”, a adăugat Vahey. „A fi o singură organizație ne ajută să ne asigurăm că oferim clienților noștri o linie largă de produse AMR care operează pe un software comun pentru flote.”

Compania menține o prezență globală masivă

Noua companie combinată are 450 de angajați, inclusiv 250 de ingineri. MiR este deja bine stabilit pe piața de AMR-uri, cu peste 7.000 de unități vândute în peste 60 de țări. AMR-urile pot ridica, transporta și livra paleți sau alte încărcături automat și în siguranță chiar și în medii foarte dinamice, motiv pentru care constituie o alternativă sigură și eficientă la vehiculele tradiționale cu ghidaj automatizat (AGV), stivuitoare și transpaleți.

Compania acum fuzionată MiR are o rețea globală de distribuție cu peste 200 de parteneri în întreaga lume. Pe lângă sediul central din Odense, Danemarca, MiR are birouri regionale în Boston, Holbrook, New York, San Diego, Chelmsford, Massachusetts, Georgetown, Kentucky, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo, Seul și Shanghai.

Despre Teradyne

Teradyne (NASDAQ:TER) aduce pe piață mai rapid inovații de înaltă calitate, cum ar fi dispozitive inteligente, echipamente medicale care salvează vieți și sisteme de stocare a datelor. Soluțiile sale avansate de testare pentru semiconductori, sisteme electronice, dispozitive fără fir și altele asigură că produsele funcționează așa cum au fost proiectate. Ofertele sale de automatizare industrială includ roboți colaborativi și mobili care ajută producătorii de toate dimensiunile să îmbunătățească productivitatea și să reducă costurile.

Despre Mobile Industrial Robots

MiR dezvoltă și produce una dintre cele mai avansate game de roboți mobili autonomi (AMR) din industrie, care pot automatiza rapid, ușor și rentabil logistica internă și poate optimiza manipularea materialelor. MiR oferă una dintre cele mai avansate flote de roboți mobili utilizați atât de întreprinderile mari, cât și de clienții mici și mijlocii într-o gamă largă de industrii, de la producție la logistică la asistență medicală. Fondată în Danemarca în 2013, MiR a devenit un lider global cu aproape 220 de distribuitori și integratori de sisteme certificați în 60 de țări.

Despre Multitech

De peste 14 ani Multitech oferă echipamente, consumabile și soluții specifice industriilor producătoare de la cele mai importante branduri la nivel mondial din domeniile de marcare, etichetare și automatizare. Cu sediul central la Brașov și puncte de prezență în București și alte 7 orașe, soluțiile tehnologice Multitech sprijină și optimizează procesele de producție a sute de companii din România.