Noul sistem de marcare laser Videojet 7610

Videojet lansează noul sistem de marcare laser cu fibră optică de 100 de wați pentru a răspunde necesităților de putere și viteză ale producătorilor.

Pentru a răspunde cererii producătorilor care doresc viteză superioară în aplicații precum imprimarea capacelor de sticle și gravarea benzilor de deschidere, Videojet Technologies, lider mondial în domeniul soluțiilor de codificare, marcare și imprimare, lansează un laser cu fibră optică de 100 de wați – Videojet 7610, ce completează gama sa existentă de sisteme de marcare laser cu fibră optică și extinde aplicațiile pentru producători.

Sistemul de marcare laser cu fibră optică 7610 a fost conceput special pentru aplicațiile de mare viteză utilizate de producătorii de băuturi, produse farmaceutice și materiale extrudate, care au nevoie de putere și viteză atunci când marchează coduri de mare contrast pe plastic si metale dure, precum cutii din aluminiu, tuburi extrudate și cabluri. Laserul 7610 poate marca coduri mult mai lizibile la viteze mai mari cu până la 122% față de predecesorul său, laserul cu fibră optică de 20 de wați Videojet 7310, venind în întâmpinarea necesității de operațiuni de ambalare de mare viteză.

Producătorii din aceste industrii pot utiliza soluții de codificare promoționale care permit o conexiune directă cu consumatorii prin aplicarea de coduri variabile inteligente pe produsele lor. Permițând realizarea de economii de timp, materiale și forță de muncă, noul laser cu fibră optică de mare viteză ajută utilizatorii să obțină mai multă rentabilitate față de alte soluții tradiționale mai costisitoare. Utilizarea marcării permanente cu laser pentru coduri de jocuri devine din ce în ce mai populară deoarece elimină neajunsurile datorate cernelii.

În plus față de vitezele mai mari ale liniei, noul laser cu fibră optică de 100 de wați are o fereastră de marcare mare, care oferă mai mult timp de marcare și crește astfel randamentul și maximizează productivitatea. „Noul nostru echipament 7610 îmbunătățește viteza pe o gamă largă de substraturi, permițând producătorilor să marcheze mai multe produse cu aceeași calitate a imprimării”, spune Sascha Ammesdoerfer, Director al Unității operaționale pentru soluții cu laser la Videojet Technologies Inc. Viteza superioară de marcare a laserului cu fibră optică de 100 de wați permite producătorilor să marcheze coduri foarte lizibile cu viteze ale liniei de până la 600 m/min.

Laserul de 100 de wați nu necesită, practic, întreținere și are o durată de viață a sursei de până la 100.000 de ore (MTBF), oferind performanțe înalte și fiabilitate de lungă durată. Inexistența pieselor de uzură contribuie la minimizarea timpului de nefuncționare, iar sursa cu laser răcită cu aer elimină, practic, intervalele de întreținere. În plus, combinația optimizată de software și hardware prelungește durata de viață a investiției pentru a vă ajuta să îndepliniți cerințele aplicației dumneavoastră cu laser.

Designul compact al laserului cu fibră optică 7610 reduce suprafața ocupată cu 74% față de laserele cu fibră optică anterioare de la Videojet, asigurând integrarea perfectă în linia de ambalare, în special atunci când spațiul este un factor esențial. Pe lângă dimensiunile reduse, o serie de configurații flexibile permit limitarea suplimentară a spațiului, inclusiv prin variația pozițiilor capetelor de marcare și selectarea distanțelor de lucru.

De asemenea, laserul 7610 cu fibră optică oferă o interfață software pentru PC pentru crearea și realizarea de lucrări de marcare, în special pentru aplicații de marcare concomitentă și aplicații generale de marcare cu laser. Software-ul SmartGraph™ poate fi utilizat și pentru configurarea sistemului cu laser, setarea parametrilor, crearea de șabloane și configurarea și editarea lucrărilor de marcare.

„Laserul Videojet 7610 cu fibră optică de 100 de wați permite producătorilor să marcheze coduri precise și clare la viteze de până la 600 de metri pe minut”, a adăugat Ammesdoerfer. „Cererile de randament crescut și mai mult conținut al codului pot fi satisfăcute de acest nou cu laser cu fibră optică, iar clienții noștri își vor putea realiza obiectivele de producție.”

Pentru mai multe informații despre Videojet 7610, apăsați aici.