Noua gamă de soluții laser cu CO2

Soluțiile laser cu CO2, flexibile și de înaltă performanță, oferă producătorilor viteză și acoperire mai mari, precum și calitate superioară a imprimării

Pe măsură ce obiectivele de producție cresc, producătorii au nevoie de soluții de marcare cu laser mai eficiente pentru a imprima constant coduri de înaltă calitate pe produsele lor. Însă aceste cerințe se situează la capacitatea maximă a echipamentelor de codificare cu laser actuale. Până în prezent, nu au fost disponibile soluții de marcare cu laser de mică putere, cu viteze suficient de mari pentru a aplica rapid codurile pe produse. Aplicațiile web sunt din ce în ce mai larg utilizate, iar prelucrarea datelor presupune din ce în ce mai multe provocări pe măsură ce conținutul codului devine mai complex. Efectul concret este că dorința de a obține mai multă productivitate este adesea limitată de capacitatea soluției de marcare.

Pentru a răspunde producătorilor care doresc coduri de calitate superioară, Videojet Technologies, lider mondial în domeniul soluțiilor de codificare, marcare și imprimare, a dezvoltat și mai mult gama sa de sisteme de marcare laser cu CO2, lansând sistemele de marcare cu laser Videojet 3340 și 3140. Această gamă de echipamente avansate de marcare cu laser CO2 este concepută pentru a oferi performanțe de codificare de vârf pentru aplicații generale, precum și o soluție pentru producătorii care necesită viteze mai mari de prelucrare a datelor, viteză mare de codificare de până la 900m/min și câmpuri mari de marcare într-o aplicație web.

Recunoscând importanța codurilor de înaltă calitate pentru producători, noile soluții cu laser Videojet oferă o viteză de procesare a datelor și de comunicare îmbunătățită față de predecesorii lor. Această îmbunătățire oferă avantaje pentru o serie de aplicații, de la produse alimentare și băuturi la produse farmaceutice și din tutun, oferind mai mult timp pentru plasarea produsului și mai mult timp pentru finalizarea marcajului necesar, producând, în final, coduri de calitate superioară Îmbunătățirile vitezei de marcare aduse de noul sistem de marcare cu laser Videojet 3340 sunt extrem de impresionante, iar producătorii pot marca acum patru linii de date variabile, plus coduri 2D pe mai mult de 400 de produse pe minut. Cu viteze de marcare de până la 2000 de caractere pe secundă, Videojet 3340 oferă viteză și capacitate echivalente cu cele ale unei dintre soluțiile cu laser de 60W lidere pe piață în prezent. Avantajele din punct de vedere al costului, spațiului și puterii sunt semnificative pentru producători, integratori și alți constructori de mașini.

„Știm că tendințele pieței sunt în schimbare, iar clienții trebuie să crească productivitatea codificând mai multe produse mai rapid”, a declarat Sascha Ammesdoerfer, Director al Unității operaționale pentru soluții cu laser la Videojet Technologies. „Viteza și capacitățile de acoperire îmbunătățite ale soluției noastre avansate cu laser CO2 înseamnă că producătorii pot marca acum până la 900m/min, mai mult text la viteze mai mari pentru companiile care au nevoie de coduri 2D și text.” Aceste soluții avansate cu laser CO2 oferă cele mai mari câmpuri de marcare din industrie, cu 20% mai largi decât cel mai apropiat echivalent actual de pe piață. Videojet 3340 poate acoperi acum până la 600 mm de lățime de câmp de marcare, permițând realizarea cu un singur laser a anumitor aplicații web care ar fi necesitat anterior două lasere. Dimensiunile mari ale ferestrei de marcare contribuie la creșterea randamentului și productivității.

„Configurațiile disponibile oferă echipamentelor Videojet flexibilitatea necesară pentru a se adapta la necesitățile de integrare fizice ale liniei de ambalare specifice, iar opțiunile ferestrei de marcare ne permit să asigurăm obținerea performanțelor de marcare de care au nevoie clienții noștri”, explică Ammesdoerfer. „Cu cele trei lungimi de undă disponibile, noile lasere CO2 de la Videojet pot marca pe o serie de substraturi, inclusiv recipiente PET, etichete din plastic și carton laminat, precum și pe o serie de materiale plastice frecvent utilizate în ambalaje destinate vânzării către consumatori.” În completarea sistemelor de marcare cu laser 3340 și 3140, Videojet oferă, de asemenea, o serie de sisteme de evacuare a fumului și opțiuni de filtrare care pot fi adaptate la aplicația dată, ajutând la eliminarea fumului și a reziduurilor formate din particule și îmbunătățind timpul de funcționare prin menținerea lentilelor cu laser curate. Specificarea soluției de marcare cu laser adecvată facilitează integrarea, accelerează procesul de instalare și tranziție și crește timpul de funcționare. În plus, cablul detașabil poate fi ușor dirijat în timpul instalării, ceea ce poate elimina necesitatea de a deplasa alte utilaje.

„Sistemele de marcare cu laser Videojet 3340 și 3140 oferă flexibilitatea necesară pentru a oferi performanțe de vârf într-o varietate de medii de producție dificile”, spune Ammesdoerfer. „Gama largă de configurații standard, flexibilitatea substratului și capetele de marcare de înaltă rezoluție se îmbină pentru a oferi performanțele de marcare de care au nevoie clienții noștri pentru a-și atinge obiectivele de producție.”

Sistemele de marcare cu laser Videojet 3340 și 3140 fac parte dintr-o serie nouă de produse cu laser inovatoare lansate de Videojet în 2016.

Pentru mai multe informații despre Videojet 3340, apăsați aici.