Noua generaţie de lasere fiber FOBA

Precizie, flexibilitate şi integrare facilă: O nouă generaţie de lasere fiber Yb pentru marcare pe plastic, metale şi multe alte materiale

Cu echipamentele din Seria Y, FOBA prezintă generaţia următoare de lasere fiber de mare precizie pentru marcare directă pe componente şi produse. Prin tehnologia recent dezvoltată a capului de scanare şi designul modular, sistemele de marcare laser din Seria Y oferă cele mai înalte niveluri de capabilitate de integrare şi flexibilitate în aplicare: Sunt uşor de integrat în linii de producţie şi staţii de marcare cu laser şi oferă soluţii adaptate pentru o mare varietate aplicaţii de marcare. Sistemul de vizualizare încorporat în capul de scanare pentru imagistică integrată în proces îmbină validarea şi verificarea înainte şi imediat după marcarea cu laser într-un proces de marcare integral.

Marcarea cu laser a devenit una dintre metodele preferate de identificare a produsului, de decorare şi de prelucrare a materialelor. Datorită standardelor de calitate tot mai înainte, noilor reglementări juridice şi din industrie sau intenţiei producătorilor de a adăuga valoare şi siguranţă produselor lor, s-au dezvoltat deja numeroase şi încă apar domenii de utilizare noi. În special în tehnologia medicală şi în industria de automobile există o cerere din ce în ce mai mare pentru soluţii de identificare şi marcare directă fiabile, exacte şi eficiente, care să permită trasabilitatea sigură şi să ofere protecţie împotriva contrafacerilor.

“În prezent, sistemele de marcare pe componente nu trebuie doar să marcheze în mod fiabil. Ele trebuie să ofere şi flexibilitate, deoarece aplicaţiile, cerinţele şi materialele clienţilor noştri variază foarte mult şi devin din ce în ce mai complexe. Doar soluţiile adaptate pot asigura rezultate optime de marcare, facilitatea integrării și, în acelaşi timp, rentabilitatea prelucrării. Clienţii noştri au cerinţe diferite în ceea ce priveşte viteza de marcare, calitatea marcajului şi precizia marcării. Toate acestea necesită flexibilitate“, a spus Michael Strzyz, Director Product Management la FOBA Laser.

Noua serie de sisteme de marcare cu laser fiber a fost dezvoltată pentru a crea mai multă claritate şi a elimina complexitatea din procesele de marcare cu laser. Cu echipamentele din Seria Y, FOBA introduce o platformă modulară formată din nouă lasere fiber de marcare compacte şi flexibile care acoperă diferite clase de putere şi intervale de durată a impulsului. Tehnologia proprietară a capului de scanare permite reglarea pentru calitate optimă a marcării şi viteze mari de marcare.

Conceptul modular asigură facilitatea integrării

Integrarea uşoară, rapidă, fiabilă şi rentabilă în diferite medii de producţie şi sisteme este una dintre cerinţele esenţiale ale clienţilor care doresc să instaleze un sistem de marcare cu laser. Designul modular al sistemelor din Seria Y răspunde acestei cerinţe importante deoarece include 9 surse diferite laser fibre Ytterbium (lungime de undă de 1064 nanometri), identice din punct de vedere al construcţiei, claselor de putere (2-50 Watts) şi duratei impulsului (1.5-200 nanosecunde) şi două lasere în undă continuă (CW) într-o platformă modulară. Funcţiile suplimentare includ diferite componente optice, o gamă de câmpuri de marcare, două variante de rotire a fasciculului pentru ieşire în linie dreaptă sau la 90°, un sistem de camere brevetat şi interfeţe client majore (TCP/IP, Profibus) pentru integrare flexibilă.

Configuraţie optimă şi înaltă precizie pentru fiecare caz de utilizare

În toate sectoarele industriale, componentele şi produsele sunt tot mai mici şi au forme din ce în ce mai complexe. Lizibilitatea fiabilă a tuturor conţinuturilor marcate este de maximă importanţă pe întreaga durată de viaţă a produsului. Marcajele permanente şi precis poziţionate sunt unele dintre cele mai decisive criterii de calitate, în special pentru industria auto şi a pieselor de schimb pentru automobile şi în tehnologia medicală, unde siguranţa este pe primul loc. În plus, mulţi producători au nevoie să marcheze o varietate de produse diferite, ceea ce conduce la cerinţe diferite privind calitatea marcajului, şi, prin urmare, viteza de marcare. Cu cele două variante de reglare a capului de scanare – High-S (pentru viteze mai mari de marcare) şi High-Q (pentru o calitate mai mare a marcajului), sistemele din Seria Y oferă două seturi de parametri pentru fiecare dintre aceste cazuri de utilizare.

Noua funcţie High-R – calibrarea cîmpului de marcare de mare rezoluţie (R) oferă o poziţionare întotdeauna precisă şi o reducere substanţială a distorsiunilor câmpului de marcare. Ambele sunt esenţiale în procesele de marcare pe componente de mici dimensiuni şi de marcare de conţinuturi de mari dimensiuni, precum şi atunci când este nevoie de o mare integritate a codului.

Vizualizare internă: Cap de marcare cu sistem de vizualizare încorporat

Toate sistemele de marcare cu laser fiber din Seria Y sunt disponibile cu sistemul opţional de vizualizare IMP (Intelligent Mark Positioning – poziţionare inteligentă a marcajului) integrat direct în capul de marcare. IMP este nucleul procesului HELP al FOBA (Holistic Enhanced Laser Process) – proces integral de marcare laser asistată vizual care oferă verificare înainte de marcare şi validare imediat după marcare. Validarea conţinutului marcajului imediat după marcarea cu laser ajută la evitarea erorilor de marcare, reduce rebuturile şi produsele neconforme şi asigură fiabilitatea procesului. Deosebit de important pentru producătorii cu cerinţe stricte privind calitatea şi integritatea codului şi a datelor: conţinuturile 1D şi 2D sunt recitite direct în timpul validării post-marcare iar caracterele şi imaginile sunt verificate imediat.

Un sistem de marcare pentru fiecare caz de utilizare: Numeroase aplicaţii

Sistemele de marcare cu laser fiber din noua Serie Y sunt ideale pentru marcare fiabilă de coduri (QR, DMC, coduri de bare), semne alfanumerice, logo-uri, elemente grafice şi imagini pe diferite materiale plastice (răşini epoxidice, folii), metale (aluminiu, oţel, titan, etc.) şi multe alte materiale. Sistemele de marcare cu laser din Seria Y sunt special proiectate pentru aplicarea de marcaje rezistente la coroziune pe produse medicale din oţel inoxidabil. Nu în ultimul rând datorită flexibilităţii lor, puternicele lasere fiber noi sunt cele mai potrivite pentru marcare precisă şi eficientă direct pe componente (DPM) în aproape toate sectoarele industriale – de la industria auto şi a pieselor de schimb pentru automobile la tehnologia medicală şi de siguranţă şi până la industria electronică şi altele.

Pentru mai multe informații, apelați 0268 272 300 sau vizitați www.fobalaser.com.