Automatizarea producției este disponibilă acum în toate industriile, cu ajutorul coboților

Deși pare că automatizarea este costisitoare și greu de integrat, coboții reprezintă o soluție accesibilă de automatizare a proceselor de producție chiar și pentru micii antreprenori.

Tehnologiile viitorului sunt acum mai aproape cu ajutorul roboților colaborativi. Programarea ușoară și automatizarea flexibilă a coboțilori îi recomandă ca fiind soluția simplă și accesibilă pentru automatizarea liniilor de producție indiferent de industrie.

Pentru că sunt disponibili oricând iar costurile lor sunt relativ scăzute, aceștia pot suplini lipsa de personal de pe liniile de producție, acționând ca un „pansament” pentru criza forței de muncă sau pot lucra împreună cu oamenii pentru semi-automatizarea proceselor. Astfel, muncitorii de pe liniile de producție pot fi redistribuiți pentru activități ceva mai complicate în timp ce roboții se pot ocupa de task-urile repetitive.

Ce sunt roboții colaborativi sau coboții?

Încă din 2005, Universal Robots a lucrat pentru a produce cele mai bune soluții de automatizare pentru liniile de producție. Așa au luat naștere coboții Universal Robots, roboți colaborativi care schimbă fundamental modul în care lucrează oamenii, indiferent dacă ajută un non-profit să îmbunătățească modul de trai în cele mai sărace țări sau permit unui producător să reducă încărcarea cu sarcini repetitive.

De ce sunt roboții colaborativi o alternativă convenabilă?

Roboții Universal Robots pot automatiza practic orice: de la asamblare la vopsire, de la înșurubare la etichetare, continuând cu împachetare, lustruire, turnare prin injecție la sudură și orice altă sarcină de procesare.

Ne îndreptăm către o lume în care operatorii umani lucrează cot la cot cu colegii lor robotici, împărțind sarcini și optimizând în timp real procesele de producție. Coboții contribuie la eliminarea deficitului de calificări deoarece nu necesită experiență în ceea ce privește programarea, operarea și mentenanța. S-a demonstrat că atunci când oamenii și roboții colaborează, productivitatea poate crește cu până la 85%.

Pe lângă optimizarea proceselor de pe liniile de producție, roboții prezintă o serie de avantaje care îi recomandă ca o opțiune viabilă în producție:

 1. Siguranță
  Riscul accidentării personalului, indiferent dacă este vorba despre cei care lucrează efectiv sau despre personalul supraveghetor, scade considerabil odată cu setup-ul coboților. În întreaga lume, roboții operează fără supraveghere de siguranță. Sistemul de siguranță al roboților Universal Robots este aprobat și certificat de TÜV (Asociația Germană de Inspecție Tehnică).
 2. Setup rapid
  Despachetarea și montarea unui cobot Universal Robots nu durează mai mult de o oră, indiferent de pregătirea operatorului care se ocupă de setup.
 3. Programare ușoară
  Instalarea și operarea rapidă a cobotului sunt accesibile oricărui operator, indiferent de nivelul de experiență în programare. Prin tehnologia brevetată de care dispune Universal Robots, configurarea roboților devine ușoară pentru aproape oricine.
 4. Automatizare flexibilă
  Coboții sunt ușor de integrat și reintegrat ori de câte ori este nevoie. Aceștia au o greutate mică și nu ocupă mult spațiu, fapt ce le permite să fie mutați de la un proces la altul rapid și ușor, chiar și acolo unde spațiul este limitat. Împreună cu inginerii și specialiștii Multitech se vor alege cele mai bune soluții de automatizare cu coboți, centrate nu doar pe nevoia de automatizare, dar și de control al costului. Ulterior, setarea completă a coboților se va face tot de către echipa Multitech, urmând ca angajații interni ai companiei să primească un training intuitiv despre modul de funcționare al robotului și despre cum îl pot programa.

Brațe robotizate și grippere ultra sensibile

Având sarcini utile de 3, 5, 10 sau 16 kg, brațele robotizate UR nu fac compromisuri când vine vorba de precizia cu care acționează. Brațele robotizate pot automatiza practic orice procese de producție. Acestea sunt flexibile și viabile economic chiar și pentru asamblarea produselor mixte în locuri mici.

Gripper cu cursă de 110 mm sau 160 mm, gripper cu detectare sau gripper cu vacuum – indiferent de nevoile de producție, aceștia permit manipularea obiectelor de diferite mărimi, fiind foarte ușor de deplasat pentru un plus de flexibilitate pentru liniile de producție.

Integrarea fără cusur cu Universal Robots și faptul că suportă interfețe generice pentru roboți fac ca efectorii finali Universal Robots să fie ideali pentru toate tipurile de roboți.

Multitech vă oferă atât brațele robotizate Universal Robots cât și gripperele necesare nevoilor specifice industrie dvs. În plus, asigurăm set-up, mentenanță, service și instruire pentru toți roboții colaborativi din portofoliul Universal Robots.