Noile lasere Videojet 3310 și 3330

Pe măsură ce viteza liniilor crește pentru a face față obiectivelor de producție mai exigente, producătorii au nevoie de procese de marcare cu laser mai simple și mai eficiente pentru a imprima constant coduri de înaltă calitate pe produsele lor. Pentru a satisface cerințele de viteză, simplitate și fiabilitate ale producătorilor, Videojet Technologies, lider global în soluții de codificare, marcare și imprimare, a introdus gama de sisteme de marcare cu laser CO2, cu echipamentele laser Videojet 3330 de 30 de wați și Videojet 3130 de 10 wați. Oferind o calitate superioară a codului pentru o serie de viteze de marcare și potrivite pentru o gamă largă de substraturi, laserele 3310 și 3130 asigură marcarea de coduri simple și complexe și, în același timp, integrarea ușoară în aproape orice aplicație. Atunci când viteza este prioritatea finală, producătorii pot utiliza modul dot font, atât la modelul 3130 cât și la modelul 3330, pentru a marca cu până la 30% mai rapid decât în cazul fonturilor vectoriale, obținând viteze de imprimare de până la 150.000 de produse pe oră.

Deoarece cunoaște faptul că integrarea în linie este un element critic pentru obținerea de performanțe de vârf, Videojet oferă peste 20.000 de configurații standard în cadrul liniei de marcare cu laser CO2, inclusiv 21 de opțiuni de ferestre de marcare și trei lungimi de undă laser. „Știm din experiență că integrarea în linie în cazul anumitor aplicații de cartonere și echipamente de etichetare în industria farmaceutică, a băuturilor și produselor alimentare este o provocare din cauza restricțiilor de spațiu”, a explicat Markus Vetter, manager de unitate operațională pentru echipamente laser la Videojet Technologies. „Configurațiile disponibile conferă Videojet flexibilitatea care îi permite să se adapteze la necesitățile de integrare fizice ale liniei de ambalare, iar opțiunile de ferestre de marcare asigură că putem furniza performanțele de marcare de care au nevoie clienții noștri.” Cu cele trei lungimi de undă laser disponibile, laserele Videojet CO2 pot marca pe o gamă largă de substraturi, inclusiv ambalaje de îmbuteliere PET, etichete de plastic, cutii de carton laminat, și o serie de materiale plastice comune în ambalajele bunurilor de larg consum.

Pentru a satisface cererea tot mai mare pentru trasabilitatea marcării, echipamentele 3330 și 3130 sunt opțiuni ideale pentru aplicații de codificare serializată în industria farmaceutică, a tutunului, a produselor cosmetice și altele. „În condițiile recentei adoptări în Statele Unite a Legii privind calitatea și securitatea medicamentelor, a Directivei Uniunii Europene privind medicamentele falsificate și a unor acte legislative similare în Brazilia și în alte țări, clienții noștri sunt în căutarea unor soluții de marcare alfanumerică și DataMatrix de înaltă calitate”, a adăugat Vetter. „Capul de marcare de mare rezoluție al echipamentelor 3330 și 3130, susținut de o manipulare adecvată a materialelor și de integrarea corectă în linie, poate furniza constant coduri DataMatrix de înaltă calitate.” Producătorii de produse din tutun se pot baza pe faptul că laserele CO2 3330 și 3130 sunt compatibile cu soluțiile propuse de asociația din industrie pentru combaterea comerțului ilicit, inclusiv formatul de cod alfanumeric unic din 12 cifre și codurile care pot fi citite de mașini, precum dotcode.

Aceste sisteme laser asigură un excelent cost total al proprietății datorită cerințelor de întreținere inerent reduse și consumabilelor limitate. Sursa laser cu răcire cu aer completată de setările de alimentare optimizate reduce căldura și oferă fiabilitate ridicată prin prelungirea speranței de viață a sursei laser până la 45,000 de ore. Pentru a completa soluțiile 3330 și 3130, Videojet oferă o gamă largă de sisteme de extracție a fumului și opțiuni de filtre, care pot fi adaptate la aplicația dată și ajută la eliminarea fumului și a resturilor de particule și la îmbunătățirea timpului de funcționare, păstrând lentilele laserului curate. Adaptarea specifică a soluției laser adecvate sprijină integrarea ușoară, accelerând procesul de instalare și de tranziție și crescând, în cele din urmă, timpul de funcționare. În plus, cablul ombilical detașabil poate fi ușor dirijat în timpul instalării, eliminând necesitatea de a deplasa alte utilaje.

„Sistemele de marcare cu laser Videojet 3330 și 3130 oferă flexibilitatea necesară pentru a obține performanțe de vârf într-o varietate de medii de producție dificile”, a spus Vetter. „Cea mai mare gamă de configurații standard, flexibilitatea substraturilor noastre și înalta rezoluție a capetelor de marcare se îmbină pentru a oferi performanțele de marcare de care au nevoie clienții astfel încât să își poată atinge obiectivele de producție.”

Modelele 3130 și 3330 sunt primele dintr-o serie de noi produse inovatoare cu laser lansate de Videojet în anul 2014. Pentru mai multe informații apăsați aici →