Noua imprimantă Videojet 8610

Răspunzând necesităților de codificare de înaltă rezoluție pe ambalaje neporoase din sectorul ambalării produselor alimentare și din industria farmaceutică și cosmetică, Videojet Technologies, lider în domeniul soluțiilor de codificare, marcare și imprimare, prezintă cea mai recentă inovație a sa în gama imprimantelor cu jet de cerneala termică, Videojet 8610. Utilizând cerneluri cu uscare rapidă, inclusiv fluide bazate pe MEK, modelul 8610 oferă imprimare de înaltă rezoluție pe materiale de ambalare neporoase, inclusiv filme, folii, materiale plastice și materiale filmate.

Cu cartușul său încorporat, brevetat pentru cerneluri industriale, inclusiv fluide de imprimare pe bază de MEK, Videojet 8610 reprezintă suita ideală a caracteristicilor de performanță specifice oricărei soluții cu jet de cerneală termică aflată în prezent pe piață. „Videojet a recunoscut de mult timp necesitățile în creștere ale profesioniștilor din domeniul ambalării de a imprima pe linia de ambalare coduri multi-linie și alte marcaje de înaltă rezoluție, inclusiv coduri DataMatrix și QR, fără a modifica designul ambalajelor lor. Inovația inerentă în modelul 8610 este noua noastră tehnologie de cartușe pentru cerneală industrială – un cartuș de imprimare de înaltă rezoluție, integral încorporat și proiectat special pentru a aplica prin jet cerneluri pe bază de MEK”, a spus Chris Riley, vice-președinte marketing la Videojet. „Cuplat cu sistemul automatizat Cartridge Readiness™, sistemul de imprimare al modelului 8610 este gata atunci când sunteți pregătit, indiferent de frecvența sau durata întreruperilor comune ale liniei. Rezultatul este posibilitatea de a folosi cerneluri cu solvent cu uscare rapidă, cum ar fi MEK, și de a obține coduri curate și repetabile de fiecare dată.” Cu rezoluția sa de imprimare de până la patru ori mai mare decât în cazul tehnologiei cu jet de cerneală continuu, imprimanta 8610 oferă o calitate de imprimare „near letter” cu o acuitate excelentă a marginii, răspunzând astfel unei necesități de durată a producătorilor care încearcă să imprime marcaje de înaltă rezoluție pe aceste substraturi dificile.

Sistemul de imprimare al modelului Videojet 8610 este format din trei componente principale – un controler cu interfață cu utilizatorul, un cap de imprimare pentru aplicații industriale echipat cu sistemul inovator Cartridge Readiness™ și un cartuș de unică folosință cu jet de cerneală. „Pentru producătorii care utilizează substraturi plate, controlate, modelul 8610 este probabil cel mai simplu sistem de imprimare MEK disponibil”, a adăugat Riley. „Modelul 8610 a fost proiectat de la bun început să se concentreze pe simplitate în utilizare. Întreținerea este minimă și necesită doar o ștergere ocazională a matricei de imprimare și a clapetei. Reaprovizionarea cu cerneală se realizează prin simpla schimbare a cartușului, o sarcină care poate fi realizată în 15 secunde sau mai puțin de un operator novice. În plus, nu există piese de uzură de înlocuit iar calibrarea sau reglarea nu este necesară, ceea ce permite personalului de producție să se concentreze asupra altor necesități ale liniei.”

În medii solicitante, cu randament sporit, atingerea obiectivelor de producție poate însemna de multe ori linii de ambalare care lucrează la limita capacității lor. Videojet înțelege că orice oprire neplanificată a liniei afectează direct productivitatea și, în consecință, profiturile. Designul modelului 8610 aduce o nouă dimensiune a disponibilității imprimantei deoarece fiecare schimbare cartuș oferă o nouă matrice de imprimare, care contribuie la asigurarea unor performanțe de vârf. De asemenea, cu ajutorul componentei de siguranță a codului (Code Assurance) încorporate, controlerul imprimantei 8610 simplifică selecția lucrărilor de imprimare și introducerea datelor, contribuind la asigurarea acurateței codului și permițând operatorilor să obțină codul corect, pe produsul corect, de fiecare dată.

„Experiența ne arată că o calitate înaltă a imprimării nu este niciodată suficientă de una singură; ea trebuie să fie și relevantă pentru necesitățile aplicațiilor clienților noștri. Cea mai recentă inovație a Videojet oferă o soluție industrială robustă clienților cu aplicații solicitante care nu sunt bine deservite în prezent de tehnologiile disponibile. Ne străduim să găsim soluții care să răspundă nevoilor clienților noștri și suntem încântați să le punem la dispoziție performanțe de imprimare revoluționare și ușurință în utilizare cu Videojet 8610”, a spus Riley.

Pentru mai multe informații apăsați aici →