Noul laser Videojet 7510 cu fibră optică de 50W

Pentru a răspunde necesităților producătorilor de a marca cu laser pe ambalaje din plastic, containere metalice și alte produse industriale mai rapid și cu mai mult conținut de cod, Videojet Technologies, lider în domeniul soluțiilor de codificare, marcare și imprimare, lansează sistemul de marcare laser cu fibră optică de 50 Watt – Videojet 7510 – completându-și astfel oferta existentă de echipamente de 10W și 20W.

Noul sistem de marcare cu laser, 7510, este proiectat special pentru aplicațiile de mare viteză ale producătorilor de băuturi, produse farmaceutice și materiale extrudate care au nevoie să codifice date precum data expirării, numărul lotului, precum și alte informații critice despre producție pe materiale robuste, inclusiv materiale plastice cum ar fi polietilenă de înaltă densitate (HDP), policlorură de vinil (PVC), polipropilenă (PP) și nailon, precum și pe metale ca aluminiul și oțelul inoxidabil. Noul sistem de marcare laser cu fibră optică de 50 Watt extinde capacitățile echipamentelor de mare succes oferite de Videojet. Pentru substraturi ca aluminiul și materialele plastice extrudate, noul echipament cu fibră optică de 50 Watt este cu 65-95% mai rapid decât echipamentele de 20 Watt pentru aplicații pentru produse cu ciclu scurt, integrând toate avantajele marcării laser cu fibră optică într-un set complet nou de aplicații de marcare cu viteză superioară și mai mult conținut. Companiile farmaceutice pot crește viteza de codificării cu până la 50% pentru blistere și pot dubla viteza de codificare pe flacoane în comparație cu utilizarea echipamentelor cu fibră optică de 20 Watt.

Sistemul de marcare laser cu fibră optică de 50 Watt răspunde direct necesităților tot mai mari ale producătorilor de a crește viteza liniei și maximiza randamentul. Anumite aplicații pe metale și materiale plastice, în principal în industria băuturilor, a produselor conservate și a materialelor extrudate, funcționează la viteze de producție extrem de mari. Viteza extrem de mare oferită de 7510 este completată de o fereastră de marcare deosebit de mare – cu o lungime de până la 498 mm, care oferă mai mult timp de prelucrare a produsului în mișcare pentru a obține marcajul dorit. “Noul nostru sistem, 7510, îmbină optim puterea, dimensiunile spotului și setul de câmpuri de marcare pentru a crește semnificativ viteza de marcare și randamentul”, a declarat Markus Vetter, managerul Diviziei Laser de la Videojet.

Pe lângă viteza mai mare a liniei, sistemul laser cu fibră optică de 50 Watt oferă un fascicul de calitate mai bună în comparație cu laserele Nd:YAG, care îi permite să funcționeze mai rapid decât sistemele laser solid state tradiționale de putere mai mare. „Ca exemplu, sistemul 7510 este cu până la 63% mai rapid decât sistemul nostru laser precedent, Nd: YAG de 100 Watt, pentru imprimarea pe ambalaje din material plastic și metalice. Un avantaj suplimentar al fasciculului de calitate superioară este acela că produce marcaje cu un aspect îmbunătățit pe anumite materiale. În practică, aceasta înseamnă că profesioniștii din domeniul ambalării pot alege acum Videojet 7510, cel mai rapid laser al nostru de până acum, pentru a marca mai mult conținut pe ambalajele lor și a optimiza aspectul estetice al mărcii”, a adăugat Vetter.

Unitatea de marcare a sistemului 7510 este semnificativ mai mică decât cea a soluției precedente. Cu 74% mai mică decât unitatea sistemelor Nd:YAG de 100W, unitatea de marcare a sistemului 7510 permite o integrare mult mai ușoară în liniile și echipamentele de ambalare. Gama de distanțe de lucru posibile, variind de la 122 mm la 543 mm, permite utilizatorilor să lucreze fără a suferi din cauza constrângerilor fizice impuse de linia de ambalare. Aceasta, împreună cu posibilitatea de a selecta orientarea capului de marcare, de la linie dreaptă la unghi de 90 de grade, oferă flexibilitate pentru linii de producție cu restricții de spațiu.

Noul sistem laser 7510 cu fibră optică a fost conceput pentru a minimiza timpii morți, a creștere fiabilitatea și a funcționa mai eficient. Lipsa lămpilor și diodelor-pompă elimină nevoia de întreținere a camerei pompei care apare la sistemele laser convenționale de mare putere, cum ar fi laserele solid state Nd:YAG. Iar sursa laser, cu răcire cu aer, reduce frecvența și complexitatea asociate cu întreținerea sistemelor externe de răcire cu apă. Markus Vetter adaugă: „Tehnologia noastră laser cu fibre optice are avantaje semnificative pentru clienți, dincolo de simpla viteză. Sistemul 7510 oferă o sursă laser de înaltă eficiență, cu o durata de viață de până la 100.000 de ore (timp mediu între defecțiuni), ceea ce este echivalentul a peste 10 ani de funcționare continuă într-un mediu 24/7. Mai mult, echipamentul 7510 are o eficiență energetică cu 90% mai mare decât sistemul laser anterior, Nd:YAG de 100 Watt. Noua soluție laser cu fibră optică de 50 Watt lansată de Videojet oferă cu adevărat superlativul în toate domeniile – viteze de marcare mai mari, calitate mai bună a marcajului, fiabilitate și eficiență sporite și amprentă fizică redusă.”

Videojet inovează în domeniul tehnologiilor de marcare cu laser de aproape 30 de ani, identificând și dezvoltând permanent soluții laser care cresc randamentul, oferă o calitate mai bună a marcajului și îmbunătățesc eficiența operațională. Echipamentele Videojet 7510 fac parte dintr-o serie de produse laser noi și inovatoare lansate de Videojet în 2014.

Pentru mai multe informații apăsați aici →