Noul echipament de etichetare Videojet 9550

Pe măsură ce producătorii pun în aplicare practici economice, echipele de producție se concentrează pe sarcini de mare valoare ce permit perioade limitate de concentrare asupra unor sisteme de imprimare la capătul liniei care necesită ajustări mecanice și intervenții frecvente. Răspunzând acestor necesități, Videojet Technologies, lider global în soluții de codificare, marcare și imprimare, a abordat în mod inovator designul sistemului de etichetare LPA de tipul Imprimă și aplică, prezentând imprimanta Videojet 9550 care rezolvă și repară cauzele frecvente de pierderi de productivitate. Acest nou design elimină mecanismele care cauzează frecvent probleme operaționale de zi cu zi, cum ar fi blocajele etichetelor și ajustările manuale de rutină.

Ondrej Kruk, manager de unitate operațională globală în cadrul Videojet, adaugă: „Modelul 9550 cu sistemul Direct Apply (aplicare directă) amplasează eticheta pe ambalaj fără a fi nevoie de tamponare sau de aplicatoare cu jet de aer, realizând transferul a până la 150 de pachete pe minut pentru codurile de bare tipice GS1 de 4″x6″. Aceasta înseamnă că nu omite niciodată o etichetă, chiar și în cazul acumulărilor pe linie.”

Prin încorporarea tehnologiei Intelligent Motion, întregul sistem este controlat precis și electronic, vizând atingerea obiectivului de zero ore de nefuncționare neplanificată a liniilor de producție. „Din feedbackul clienților referitor la timpul de producție pierdut a reieșit clar că exista o necesitate de tehnologie avansată de etichetare pentru a îmbunătăți performanțele de operare. Ca răspuns, am proiectat noul sistem Videojet 9550 LPA, care încorporează tehnologia Intelligent Motion”, a declarat Steve Buckby, vice-președinte pentru inovare la Videojet Technologies. „Tehnologia Intelligent Motion face ca toate elementele de design ale mașinii să poată fi controlate în mod automat cu precizie, ceea ce ne permite să eliminăm pur și simplu piesele și ajustările care fac majoritatea celorlalte utilaje de etichetare să eșueze.”

Ajustările manuale sunt una dintre cauzele principale ale problemelor operaționale zilnice, având ca rezultat perioade de nefuncționare costisitoare și pierderi de producție. Sistemul de acționare directă al imprimantei 9550, cu tehnologia Intelligent Motion, alimentează cu etichete și le amplasează cu precizie chiar și pe linii de mare viteză, fără să utilizeze ajustări manuale, ambreiaje sau role de presare. Faptul că nu este nevoie de ajustări înseamnă că sunt necesare doar două atingeri ale operatorului pentru a gestiona selecția lucrărilor de imprimare și schimbarea benzii de hârtie, completate cu o mandrină pliabilă pentru a asigura schimbarea rapidă a etichetelor. Spre deosebire de utilajele de etichetare convenționale de tipul „imprimă și aplică”, sistemul de acționare directă Direct Drive cu tehnologia Intelligent Motion controlează întregul traseu al etichete, asigurând menținerea tensiunii benzii de hârtie de la început și până la sfârșit, indiferent de viteză sau de dimensiunile etichetei.

Capacitatea unică a sistemului Direct Apply al noului echipament Videojet 9550 elimină necesitatea de aplicatoare complexe pentru amplasarea în masă aetichetelor pe partea superioară sau laterală, reducând numărul de etichete incorect aplicate sau deteriorate în timpul aplicării. Deoarece nu are nevoie de rețeaua de aer comprimat a fabricii, noul sistem este singura soluție pentru a imprima și a aplica cu mare viteză etichete pe cutii și tăvi. Motorul de imprimare al modelului 9550 încorporează și tehnologia Intelligent Motion pentru precizia alimentării cu ribon și a controlului capului de imprimare, asigurând o calitate optimă a imprimării și performanțe îmbunătățite. Prin utilizarea unei unități de acționare a ribonului fără ambreiaj, imprimanta 9550 reduce substanțial pierderile de ribon și îmbunătățește durata de viață a capului de imprimare.

Tendințele de creștere a cerințelor comercianților în detaliu și de reglementare și complexitatea din ce în ce mai mare a inventarierilor în detaliu reprezintă o preocupare principală pentru producătorii care doresc să își protejeze operațiunile de erori de etichetare costisitoare. Pentru a ajuta producătorii să obțină mai multă calitate și să adere la standardele aplicabile, imprimanta 9550 este echipată cu interfața Videojet cu ecran tactil lider în industrie, CLARiTY™, care include funcții de selectare intuitivă a lucrărilor de imprimare, feedback global și diagnosticare pentru a minimiza erorile umane. Această interfață unică și ușor de utilizat oferă producătorilor soluții de siguranță a codului încorporate, care se concentrează pe obținerea etichetei corecte pe cutia corectă, de fiecare dată.

Potrivit lui Kruk, „Datorită eliminării aproape totale a perioadelor de nefuncționare neplanificate și amplasării extrem de fiabile a etichetei cu ajutorul tehnologiei Direct Apply, le putem în sfârșit oferi clienților ceea ce nici un alt echipament de etichetare nu a fost în măsură să ofere în ultimii 20 de ani. Aplicarea tehnologiei Intelligent Motion pentru a elimina ajustările mecanice utilizate în operarea zilnică reduce costurile ascunse ale producătorilor și stimulează câștigurile de productivitate.”

Pentru mai multe informații apăsați aici →