O nouă soluție pentru detectare cod

Date fiind așteptările și standardele de calitate din ce în ce mai înalte ale comercianților cu amănuntul, producătorii sunt adesea în căutare de soluții simple care să îi ajute să protejeze calitatea produselor lor. Pentru a răspunde acestor necesități, Videojet Technologies Inc., lider global în soluții de codificare, marcare și imprimare, a introdus nou sistemul Videojet de detectare a codului, o combinație de componente hardware și software care oferă un nivel sporit de siguranță a codului prin verificarea automată a prezenței unui cod imprimat pe fiecare produs.

Videojet a examinat o varietate de producători de bunuri de larg consum cu linii de producție rapide și a constatat că toți se confruntau cu erori de codificare, iar mulți dintre aceștia, în mod frecvent. Studiul a arătat că aproape jumătate dintre companiile respondente au probleme cu erorile de codificare cel puțin o dată pe săptămână, iar un sfert dintre acestea au raportat erori de codificare care apar cel puțin o dată pe zi. Soluțiile care identifică erorile înainte ca produsele să fie introduse în lanțul de aprovizionare vă pot ajuta să economisiți timp și bani și să eliminați operațiunile de refacere.

Ideal pentru ambalaje plate cu fereastră de marcaj de culoare albă sau deschisă, noul sistem de detectare a codului permite producătorilor să inspecteze cu ușurință codurile imprimate cu jet de cerneală pe ambalaje. Folosind detectarea prezenței / absenței, sistemul verifică dacă în zona de marcare cantitatea de contrast este suficientă, ajutând la detectarea problemelor comune de imprimare, inclusiv codurile lipsă, incorect poziționate și incomplete. „Mulți clienți pun în aplicare proceduri standard pentru a verifica manual și periodic codurile tipărite în timpul unui ciclu de producție. Detectarea automată a codului oferă un nivel suplimentar de fiabilitate a codificării prin inspectarea fiecărui cod și, prin urmare, poate avertiza mai devreme decât este de obicei posibil prin procesele de control manuale”, a declarat Anthony Blencowe, director de unitate operațională la Videojet.

Sistemul de detectare a codului permite utilizatorilor să stabilească cu ușurință un prag dincolo de care un cod să fie considerat inacceptabil, precum și o limită pentru numărul de coduri necorespunzătoare care pot fi detectate înainte de indicarea unui defect. Atunci când se detectează cantitatea specificată de coduri necorespunzătoare, sistemul poate trimite automat un semnal de alertă pentru scoaterea produsului de pe linie sau oprirea liniei de producție, astfel încât operatorii să poată lua măsuri corective. „Sistemul poate contribui la reducerea rebuturilor și a refacerilor, deoarece ajută la alertarea utilizatorilor cu privire la defectele codurilor în momentul producției, ceea ce permite ca problemele să fie rezolvate imediat”, a adăugat Blencowe. „Utilizatorii pot identifica rapid cauza de bază a erorii de imprimare prin revizuirea imaginilor codurilor necorespunzătoare stocate pe controlerul sistemului și pot lua măsuri pentru a preveni repetarea.”

Suportul sistemului susține detectorul de produs, capul de imprimare, camera și detectorul de imprimare în aliniere automată unele cu celelalte, asigurând performanțe optime fără a fi nevoie de ajustări fizice. Iluminatul integrat elimină presupunerile din configurația sistemului și nevoia de modificări manuale și ajută la eliminarea erorilor asociate cu schimbările luminii ambientale.

Sistemele sofisticate de verificare bazate pe cameră au fost folosite timp de mai mulți ani pe linii de ambalare, dar acestea oferă de multe ori capacități mai tehnice decât au nevoie cele mai multe linii de ambalare și pot necesita o pregătire specială pentru configurare și utilizare. Sistemul Videojet de detectare a codului oferă un proces de instalare facil, în 3 pași, care simplifică procesul de instruire și minimizează timpul de tranziție. „Videojet integrează cu succes sistemele de vizualizare avansate de la mari companii din domeniu de peste două decenii. Am pornit de la această experiență și am dezvoltat un instrument simplu, dar puternic, care oferă clienților o modalitate simplă de a-și consolida procesele de control al calității existente”, a adăugat Blencowe.

Pentru mai multe informații apăsați aici →