De ce aveți nevoie de automatizare colaborativă?

Zeci de mii de unități de producție din întreaga lume utilizează deja peste 39.000 de coboți Universal Robots în cele mai diverse industrii, mici sau mari, pentru operațiuni care variază de la manipulări pe linia de producție până la ambalare și paletizare.

În luna Mai 2019 Grand View Research a publicat un raport ce anticipează că piața roboților colaborativi va atinge 10.14 miliarde de dolari până în 2025. În contextul în care oamenii doresc de la un job mai mult decât muncă repetitivă, revoluția coboților prinde aripi în toată lumea.

Cercetările de la Deloitte și The Manufacturing Institute au constatat că în următorii 10 ani producătorii vor trebui să creeze aproximativ 4,6 milioane de locuri de muncă în procesele de producție, dintre care 2,4 ar putea rămâne neocupate. La toate aceste cifre, trebuie luată în considerare și îmbătrânirea forței de muncă (în Europa angajații între 55 și 74 de ani reprezintă 85% din forța de muncă activă).

În acest context, România nu este o excepție: coboții sunt deja prezenți pe liniile de producție și ambalare ale multor firme românești. Indiferent dacă faceți parte din industria alimentară, agricultură, mobilier, aparatură, electronice, tehnologie, prelucrare metale, auto, mase plastice, farmacie, chimie, științe sau cercetare, brațele roboților colaborativi automatizează, cu o investiție rezonabilă, aproape orice.

În plus, la Multitech, vă venim în ajutor cu o echipă de specialiști ce vă vor ajuta să alegeți cea mai bună soluție de automatizare și de finanțare pentru linia dumneavoastră de producție.

Descoperiți de ce aveți nevoie de automatizare colaborativă și mai multe despre viitorul industriei 4.0 din noua broșură Multitech:

Descărcați broșura   Document PDF, 6.7 Mb