Noi imprimante Videojet High Resolution

Producătorii de dispozitive electronice, componente și cabluri, precum și cei din alte industrii care necesită capacități de microimprimare, pot beneficia acum de microimprimarea de înaltă calitate datorită noilor imprimante Videojet 1650 HR și Videojet 1620 HR de înaltă rezoluție cu jet de cerneală continuu (CIJ).

Capacitățile îmbunătățite de microimprimare ale noilor echipamente oferă imprimare de înaltă rezoluție și calitate pentru caractere mici, de până la 0,6 mm înălțime, la viteze de până la 348 de metri pe minut.

Duza de 40 de microni permite sistemelor 1650 HR și 1620 HR să imprime la viteze mari coduri de bare 2D și coduri alfanumerice multilinie extrem de lizibile pe circuite integrate, cabluri de diametru mic și alte produse cu spațiu limitat de imprimare, oferind producătorilor trasabilitate optimă fără a compromite productivitatea liniei. Noile microimprimante HR se bazează pe succesul platformei Videojet Seria 1000 și pe inovațiile la nivelul duzelor lansate de Videojet în 2013 și testate în aplicații, ce permit atingerea de viteze extrem de mari. Cu zeci de mii de instalări reușite, platforma 1000 rămâne standardul de performanță în ceea ce privește timpul de funcționare al echipamentelor CIJ. Noua duză a imprimantelor HR valorifică tehnologia proprietară Precision Ink Drop™, care permite funcționarea duzei la viteze de peste 100.000 de picături pe secundă datorită designului cu înaltă frecvență a capului de imprimare, care, împreună cu algoritmi software sofisticați, modifică traiectoria fiecărei picături de cerneală pentru calitatea optimă a codului.

Anthony Blencowe, Director Business Unit CIJ la Videojet Technologies, explică: „Pentru producătorii care utilizează microimprimarea, calitatea imprimării este primordială. Echipamentele 1650 HR și 1620 HR integrează aceste îmbunătățiri și sunt prevăzute, în plus, cu rastere specializate care răspund provocărilor legate de calitatea imprimării, inerente înălțimii reduse a caracterelor și vitezei superioare a liniei. Acum, producătorii pot imprima mai multe date mai lizibile, la viteze mai mari ale liniei, adeseori în aceeași zonă de imprimare limitată.”

Noile imprimante HR integrează tehnologia brevetată Videojet, CleanFlow™, care reduce acumularea de cerneală la capetele duzelor și permite imprimantelor să funcționeze mai mult timp decât sistemele de microimprimare tradiționale între intervalele de curățare a duzei, ceea ce reduce semnificativ cerințele de întreținere. Funcția de curățare automată a capului de imprimare permite pornirea mai rapidă a sistemului chiar și după opriri îndelungate ale liniei, ceea ce crește timpul de producție. Pompa internă elimină nevoia de aer din exterior și reduce riscul de pătrundere a contaminanților în fluxul de cerneală, sporind și mai mult calitatea constantă a imprimării.

În completarea tehnologiei avansate a duzei, imprimantele HR folosesc o gamă de cerneluri specializate, fără halogen, care oferă rezistență crescută la abraziune, temperatură și substanțe chimice. Toate cernelurile pot fi folosite pe produse conforme cu RoHS (CE 2011/65/UE, Anexa II) pentru a satisface necesitățile specifice din sectorul produselor electronice. Aceasta permite imprimarea de coduri durabile, rezistente la uzură, care sunt adecvate pentru o serie de aplicații, inclusiv imprimare pe radiatoare, condensatoare, conectori și benzi izolatoare de mare capacitate.

Ca și celelalte imprimante CIJ din seria Videojet 1000, soluțiile 1650 HR și 1620 HR sunt echipate cu sistemul de fluide Smart Cartridge™, care asigură că se selectează doar cerneala corectă pentru fiecare produs, venind în sprijinul producătorilor de dispozitive electronice și cabluri care pot folosi mai multe tipuri de cerneală. Imprimantele utilizează un ac și un sept pentru a aspira cerneala din fiecare cartuș, ceea ce elimină riscul de scurgeri, reduce deșeurile și reprezintă un avantaj real în mediile curate frecvent întâlnite în aplicațiile de microimprimare.

Pentru a răspunde necesităților operaționale specifice ale producătorilor, ambele sisteme HR oferă caracteristici unice pentru facilitarea operării de către personalul de deservire a liniei de producție. Echipamentul 1650 HR este echipat cu ecranul tactil Videojet Clarity™ cu instrumente de productivitate încorporate pentru optimizarea eficacității operaționale a echipamentelor (OEE) și creșterea eficienței liniei. Echipamentul 1620 HR oferă o interfață cu tastatură, robustă și ușor de utilizat cu minim de instruire, facilitând schimbarea simplă și rapidă a produsului de pe linie.

„Designul unic al echipamentelor 1650 HR și 1620 HR are scopul de a satisface cea mai importantă cerință a producătorilor care au nevoie de capacități de microimprimare – cea mai bună calitate de imprimare până la cea mai mică dimensiune a codului, chiar și la viteze foarte mari. Investițiile semnificative în cercetare și dezvoltare ne-au ajutat să înțelegem cu adevărat condițiile dificile în care lucrează clienții noștri producători de dispozitive electronice și cabluri și să le oferim soluții prin echipamentele noastre de imprimare”, a adăugat Blencowe.

Pentru mai multe informații despre microimprimantele de înaltă rezoluție Videojet 1620 și 1650, apelați 0268 272 300 sau vizitați www.videojet.com.