Videojet redefinește viitorul tehnologiei de imprimare inkjet

Noua imprimantă Videojet 1860 cu jet continuu de cerneală oferă un mod de imprimare mai inteligent, ce integrează predictibilitatea și productivitatea pentru a contribui la reducerea costurilor în timp.

Utilizând capacități predictive, inclusiv un senzor încorporat ce reprezintă o premieră în industrie, noua imprimantă Videojet 1860 cu jet continuu de cerneală (CIJ) oferă până la opt ore de notificare în avans a stărilor de eroare potențiale care pot afecta timpul de funcționare și eficacitatea generală a echipamentului (OEE). Imprimanta Videojet 1860 valorifică la maximum capacitățile sale predictive încorporate atunci când este utilizată împreună cu suita Videojet LifeCycle Advantage™ (LCA) care include asistența la distanță, analize complete, tablouri de bord pentru monitorizarea echipamentelor și alerte în timp real prin e-mail/mesaje text pentru a crește timpul de funcționare, controlul și vizibilitatea operațiunilor imprimantei.

De peste 40 de ani, Videojet este lider mondial în sectorul imprimării CIJ, permițând producătorilor să își îndeplinească obiectivele de creștere a productivității, trasabilității și securității. Videojet are plăcerea să lanseze imprimanta Videojet 1860, concepută să crească productivitatea în prezent și să evolueze pe măsură ce se vor modifica necesitățile de producție în viitor.

Senzori in imprimanta 1860

Cu imprimanta Videojet 1860 obțineți performanță fără surprize datorită progresului tehnologiei de imprimare cu jet continuu de cerneală.

Modelul 1860 utilizează peste 50 de senzori în timp real pentru a monitoriza continuu peste 150 de indicatori-cheie ai performanței imprimantei, oferind diagnostic, analize și îndrumări. Această suită de capacități predictive permite aplicarea acțiunilor corective înainte de apariția multora dintre cele mai frecvente evenimente care pot întrerupe funcționarea, reducând astfel costurile și crescând productivitatea.

Capul de imprimare al modelului Videojet 1860 cu design revoluționar conține un senzor predictiv al acumulării de cerneală și notifică în avans stările de eroare potențiale comune.

Notificările alertelor sunt afișate la imprimantă și pot fi transmise la un dispozitiv inteligent, permițând efectuarea acțiunilor corective în avans, în timpul schimbării liniei sau al altor opriri planificate ale producției. În plus, sistemul de fluide al imprimantei Videojet 1860 este prevăzut cu un rezervor care poate asigura funcționarea imprimantei timp de cel puțin opt ore în condiții normale, chiar dacă s-a generat alerta de reumplere a consumabilelor și nu s-a luat nicio măsură.

Conceptul capului de imprimare, înclinat la 45 de grade, oferă mai multă flexibilitate prin integrarea facilă în linie, cu mai multe opțiuni de montare pentru a crește proximitatea față de produs. Capul de imprimare se poate apropia până la 2 mm de produs, chiar și în aplicații de ambalare în cutii cu cap triunghiular sau pentru alte ambalaje cu unghiuri, permițând obținerea unor coduri mai precise, de calitate superioară. În plus, imprimanta 1860 se poate adapta la necesitățile de conectivitate ale producătorului prin integrare simplă în sistemele existente în fabrică, utilizând protocoale standard în industrie, precum Ethernet/IP™ și Profinet®, precum și conexiuni în rețea de mare viteză.

Capul de imprimare 1860 înclinat la 45 de grade crește proximitatea față de produs.

Durabilitatea, versatilitatea și adaptabilitatea imprimantei Videojet 1860 permit integrarea sa facilă în numeroase linii de producție. Mai mult, sistemul său de flux de aer inteligent direcționează aerul curat și rece direct către componentele critice ale imprimantei, extinzând intervalul de temperaturi de funcționare de la 0 la 50°C. În plus, imprimanta Videojet 1860 este disponibilă cu nivelul de protecție opțional IP66, fără a necesita aport de aer pozitiv din fabrică și nici îndepărtarea imprimantei din linie în timpul operațiunilor de spălare.

Videojet 1860 este concepută pentru a valorifica la maximum VideojetConnect™, o ofertă de service la distanță ce poate să ofere operatorilor acces la cea mai mare rețea de service specializat pentru codificare și marcare printr-o singură atingere și să conecteze tehnicianul Videojet direct la linie pentru a oferi recomandări imediate și a soluționa problemele de la distanță. Aceasta permite aplicarea acțiunilor corective în timp real pentru a crește timpul de funcționare și reduce la minimum dependența de echipele de întreținere interne.

Anthony Blencowe, Directorul Unității operaționale globale Videojet, adaugă: „Capacitățile predictive ale imprimantei 1860 împreună cu sistemul de duze unic al acesteia constituie o imprimantă CIJ care redefinește timpul de funcționare prin optimizarea calității imprimării și a capacităților de viteză ale liniei. Capacitatea Service-ului de la distanță VideojetConnect™ de a contribui la reducerea timpului de nefuncționare și de a permite producătorilor să se concentreze asupra activităților de producție esențiale se poate materializa în câștiguri semnificative pentru productivitate. Un producător lider în sectorul materialelor de construcții a utilizat Service-ul de la distanță VideojetConnect™ pentru a îmbunătăți procedurile de întreținere și curățare, cu rezultatul reducerii timpului de nefuncționare neplanificat cu peste 80% în operațiunile sale de codificare, iar un producător de bere important a declarat că a reușit să revină la activitatea sa principală și să nu se mai ocupe de întreținerea imprimantelor datorită ofertelor Videojet LifeCycle Advantage™.”

Proiectată pe baza conceptului interacțiunii minime pentru a ajuta operatorii să rămână concentrați asupra producției și a reduce la minimum intervențiile operatorilor, imprimanta Videojet 1860 contribuie și la eliminarea potențialelor erori ale utilizatorilor prin capacitatea avansată de asigurare a codului, Code Assurance, integrată în noua interfață Videojet SIMPLICiTY™.

Potrivit lui Anthony Blencowe, „Interfața este similară cu cea a tabletelor, poate fi personalizată și prezintă o structură de meniu simplă, cu navigare intuitivă, facilitând înțelegerea modului de operare a imprimantei 1860 de către utilizatori cu diverse niveluri de competență. În combinație cu crearea inteligentă a mesajelor, pe bază de reguli și complet automată, interfața SIMPLICiTY™ reduce probabilitatea erorilor care ar putea afecta linia de producție. Imprimanta 1860 oferă și asistenți încorporați și instrucțiuni video integrate, menite să reducă la minimum erorile operatorilor.”

Videojet a aplicat același concept al interacțiunii minime și sarcinilor de întreținere de rutină, care pot fi efectuate fără întreruperea programelor de producție. Noul modul de service SmartCellTM simplifică întreținerea de rutină prin componente codificate cu trei culori, ușor de înlocuit în câteva minute, pentru ca operatorii să se poată concentra asupra producției și nu asupra întreținerii.

Deoarece necesitățile de fabricație, producție și codificare sunt în evoluție continuă, imprimanta Videojet 1860 a fost proiectată ca o platformă extensibilă care să răspundă necesităților de imprimare și proceselor de producție atât prezente, cât și viitoare. După achiziție, se pot adăuga optimizări unice ale software-ului și Module de flux de lucru pentru Service-ul de la distanță VideojetConnect™ pentru a menține imprimanta aliniată la necesitățile de producție în schimbare.

Broșură Videojet 1860 / EN
Specificații Tehnice Videojet 1860 / EN

Pentru mai multe informații contactați-ne acum →